Voor vragen en advies: 06-44 318 640
“Henk Zomer, bijna 95 jaar, zet zich in voor EVA-ouderen” – Stichting Eva

“Henk Zomer, bijna 95 jaar, zet zich in voor EVA-ouderen”

Geplaats op: 2 mei 2024

In ons pittoreske dorpje Elim is de altijd goed gehumeurde Henk Zomer een bekend gezicht. Met zijn bijna 95 jaar is hij een enthousiast bezoeker van de EVA-dagontmoetingen in het Seniorencomplex De Wiekswal. Hier kijkt hij altijd naar uit en spreekt hij met andere ouderen uit het dorp. Een favoriet onderdeel van deze dagontmoetingen is naast knutselen ook het spelen van spelletjes. Een van de belangrijkste spellen hierbij is rummikub.

De rummikub-steentjes worden geleverd met zeer gammele plastic houdertjes, die nogal eens omvallen. Gelukkig is houtbewerking een van Henks grootste hobby’s. Hij heeft stevige houten steuntjes gemaakt voor alle deelnemers. Nu kunnen ze zonder problemen spelen, zelfs als de handen een beetje trillen. De houdertjes blijven namelijk staan als een huis.

Iedereen die de EVA-dagontmoetingen bezoekt, kent Henk Zomer. Hij is altijd in voor gezelligheid en een praatje. Zijn betrokkenheid bij de ouderengemeenschap maakt hem tot een graag geziene gast. Laten we hopen dat Henk nog vele jaren met dezelfde energie en toewijding blijft bijdragen aan het welzijn van anderen.